Furnizorul de apa a pus gand rau clientilor ce nu- si platesc la timp facturile. Astazi, societatea Nova Apaserv a initiat procedurille de debransare a mai multor clienti rau-platnici din orasele Bucecea si Dorohoi. Datornicilor li s- a intrerupt furnizarea apei, urmand sa fie chemati si in instanta pentru recuperarea soldurilor. Angajatii societatii Nova Apaserv, au inceput debransarile la locuintele celor care nu si-au platit facturile la apa. Actiunea de astazi a avut loc in doua localitati, orasul Bucecea si respectiv municipiul Dorohoi. Pentru orasul Dorohoi, s-au propus pentru debransare 5 clienti cu facturi neachitate in cuantum de 12600 de lei. In Bucecea, au fost propusi la debransare, un numar de 5 clienti cu facturi restante in valoare totala de 6461 de lei. Insa doi dintre acestia la data de astazi au achitat debitul integral, astfel ramanand pentru debransare doar 3 clienti. Prima debransare efectuata de angajatii Nova Apaserv , a fost facuta la un abonat care locuieste la casa.
Abonatul in cauza, are facturile neachitate de 2 ani, insumand un total de aproape 1900 de lei.
Femeia sustine ca are un venit de doar 500 de lei si anume pensia sotului si nu a avut posibilitati sa plateasca. Iar ca sa nu ma acumuleze datorii femeia si-a facut fantana in curte si a chemat Nova Apaserv sa o debranseze de la retea.
Cea de-a doua debransare s-a efectuat la un abonat de la bloc,abonatul avand facturi neplatite de 4 ani cu un debit total de 5141 de lei, adica 47 de facturi restante. Proprietarii, ambii someri sustin ca nu au de unde plati.
Nemaiavand posibilitatea unei plati esalonate, proprietarul a fost debransat de la apa.
Cei de la Nova Apasev vor continua sa-i debranseze si pe ceilalti abonati care nu au mai platit apa de luni intregi si au mai mult de 7 facturi restante.