Saptamana a inceput cu proteste la Botosani.
Sute de sindicalisti din sanatate, asistenta sociala, dar si din societatile aflate in subordinea administratiei locale, au pichetat in fata Prefecturii. Protestatarii au iesit in strada pentru ca sunt nemultumiti de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat care in opinia lor, asta ar insemna o diminuare salariala. Peste 200 de angajati afiliati la mai multe sindicate s-au adunat, astazi dupa-amiaza, in fata Institutiei Prefectului pentru o actiune de protest indreptata impotriva Guvernului.
Acestia au protestat impotriva intentiei guvernantilor de a plasa sarcina achitarii obligatiilor sociale catre salariati.
Concret, spun sindicalistii, principalele efecte negative suportate de lucratori ar fi scaderea veniturilor nete din munca, eliminarea raspunderii sociale a angajatorilor, desfiintarea fondului de somaj si scaderea sustenabilitatii sistemului public de pensii. Supararea oamenilor e foarte mare. Mesajul sindicalistilor este unul foarte clar. Protestul a inceput la ora 14:30 si s-a incheiat la ora 16:00. Pe timpul actiunii, protestatarii au devenit galagiosi, au folosit vuvuzele si fluiere. Ei au inceput sa huiduie si sa strige „Hotii”. O delegatie din Botosani va merge in capitala pentru a participa la un miting programat pe 4 octombrie in Piata Victoriei incepand cu ora 11:00.