Incendiu de proportii, aseara, la un depozit de furaje din localitatea Victoria, comuna Stauceni.
Flacari inalte de peste cinci metri au cuprins depozitul in care se aflau zeci de tone de furaje si animale. 13 ore s-au luptat pompierii militari cu focul puternic care putea sa se extinda la o alta anexa si la locuinta vecinului. In incendiu au murit doi cai, o bovina si patru porci si au fost distruse 50 tone de furaje.
Pompierii au ajuns la concluzia ca cel mai probabil focul a fost pus intentionat. Alarma s-a dat, aseara, putin inainte de ora 21:00.
La locul cu pricina s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, cu trei autospeciale cu apa si spuma, precum si pompierii voluntari din comuna Stauceni.
Cand au ajuns la depozit, salvatorii au constatat ca ardeau aproape 50 de tone de furaje si exista pericolul de propagare a flacarilor la o alta anexa din apropiere, dar si la locuinta vecinului. Flacarile, inalte de peste cinci metri, puteau fi vazute de la cativa kilometri distanta.
Pentru stingerea incendiului, eliminarea oricaror riscuri de reaprindere si inlaturarea efectelor au intervenit 21 de pompieri militari si voluntari, pana dimineata la ora 08.00.
In incendiu au murit doi cai, o bovina si patru porci si au fost distruse 50 tone de furaje.
Cauza probabila de incendiu o constituie actiunea intentionata.