Descinderi ale procurorilor DIICOT pentru destructurarea unei retele de traficanti de etnobotanice! Mascatii au rascolit de dimineata Centrul Vechi si Parcul Tineretului. Procurorii au descins în zece locatii din municipiul Botosani, la traficanti si consumatori de etnobotanice.
Majoritatea dintre cei ridicati sunt cetateni de etnie roma, iar pâna la aceasta ora procurorii au reusit sa audieze 15 persoane, urmând ca si restul sa dea declaratii pâna la sfârsitul zilei. Initial, au fost adusi la audieri consumatorii care, cel mai probabil, vor fi martori în dosar.
În cauza exista suspiciunica, începând cu anul 2017, în zona Centrului Vechi din municipiul Botosani, o grupare de persoane, organizata pe baza relatiilor de rudenie a creat si dezvoltat o vasta retea de distributie a drogurilor de risc si a substantelor cu efect psihoactiv. Drogurile erau distribuite catre numeroase persoane, în special tineri, în vederea obtinerii unor importante foloase materiale fara a tine seama de efectul nociv al acestora asupra sanatatii consumatorilor. Distributia drogurilor se realiza de la locuintele lor situatie în Centrul Vechi, dar si în mod stradal prin intermediul unor membri ai retelei folositi ca si distribuitori pentru plasarea pe piata a substantelor psihoactive.
Perchezitiile de astazi au fost efectuate cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava, Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani, suportul de specialitate fiind asigurat de Directia Operatiuni Speciale.