Zi agitata in nordul judetului Botosani unde s-au facut perchezitii de amploare. Mascatii au descins, astazi, la 40 de adrese de pe raza localitatilor Radauti Prut, Rediu, Darabani, Havarna, Viisoara si Cotusca, pentru destructurarea a doua grupari organizate specializate in contrabanda cu tigari.
Anchetatorii au informatii ca membrii gruparilor au traficat peste 93.000 de pachete de tigari de contrabanda, provenite din Republica Moldova, cauzandu-se astfel un prejudiciu de aproximativ 960.000 de lei.
38 de persoane au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Botosani. Anchetatorii spun ca din anul 2014, pe raza judetului Botosani s-au constituit mai multe grupuri infractionale organizate formate din mai multi membri care s- au asociat in baza unor intelegeri prealabile in vederea obtinerii unor profituri ilicite, prin savarsirea infractiunii de contrabanda. In mod repetat, traficantii au introdus in Romania tigari de contrabanda. Intre aceste grupari s-au dezvoltat relatii de cooperare prin intermediul unora dintre membri care, pentru maximizarea profiturilor ilicite obtinute, au actionat in cadrul a doua grupuri infractionale. Din investigatii a reiesit ca membrii gruparilor ar fi traficat, in total, peste 93.000 de pachete de tigari de contrabanda, pentru care prejudiciul estimativ este de 960.000 de lei, din care cantitatea de 43.500 de pachete de tigari de contrabanda au facut obiectul confiscarilor efectuate in cauza. 38 de persoane au fost adusi la audieri, la sediul DIICOT. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Suceava si ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi. La actiune au participat si reprezentanti ai Serviciului Judetean Anticoruptie Botosani, politisti ai Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, din cadrul Politiei Orasului Darabani, politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Radauti Prut, precum si jandarmi.