S-a cutremurat pamantul in judetul Botosani, dupa ce zeci de elemente de munitie neexplodate au fost detonate in poligonul de la Copalau.
Operatiunea a fost executata de o echipa pirotehnica, condusa de colonel Stefan Usurelu, in prezenta inspectorului sef al ISU Botosani, colonel Cristian Amarandei.
Masurile de siguranta au fost asigurate de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani.
Personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica a distrus 75 elemente de munitie de artilerie si infanterie ramase neexplodate. Munitia a fost descoperita, in special, in spatii locuite din mediul rural, pe timpul executarii unor lucrari gospodaresti. Doar o mica parte a fost gasita pe terenurile agricole din afara localitatilor.
Pirotehnicienii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite.
Sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in locuinte, la locul de munca ori in depozite de fier vechi, sa anunte ISU sau Politia prin telefonul de urgenta 112 pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente.