Neglijenta unor parinti cu proprii copii poate avea consecinte tragice.
Un bebelus de o luna a ajuns, luni, in compartimentul de primiri urgente cu arsuri pe piept dupa ce s-a oparit cu lichid fierbinte intr-o clipa de neatentie a mamei.
Inainte sa-l aduca la spital, femeia s-a gandit sa-l trateze cu leacuri babesti. I-a pus pe rana smantana si pasta de dinti, dar cum micutul nu se mai oprea din plans, aceasta a sunat la 112.
Acum, bebelusul se afla internat pe sectia de chirurgie pediatrica. Bebelusul de o luna din localitatea Dersca, judetul Botosani, a fost adus cu ambulanta in compartimentul de primiri urgente. Acesta avea arsuri in zona toracelui pe care le-a dobandit dupa ce s-a oparit cu apa fierbine. Medicii din camera de garda i-au facut investigatiile necesare si au decis sa-l interneze.In plus, cadrele medicale au aflat ca inainte sa ceara ajutor de specialitate, mama micutului s-a gandit sa-l trateze cu leacuri babesti. Mai exact i-a aplicat pe ranile suferite smantana si pasta de dinti. Nu va tratati copiii, dupa cum dicteaza „doctorul internet”, dupa leacuri babesti sau dupa sfaturile oamenilor, avertizeaza medicii care au mai avut cazuri asemanatoare. Cel mai cutremurator incident de genul acesta a avut loc la inceputul anului, cand un bebelus de patru luni a murit, dupa ce mama lui a ales sa-l scape de boala cu un tratament absolut halucinant. Pentru ca micutul era racit, femeia a apelat la leacuri babesti ca sa-l trateze. Aceasta a pus sare fierbinte intr-un saculet si apoi l-a pus pe pieptul baietelului. A cerut ajutorul medicilor abia cand starea sugarului s-a agravat, iar eforturile acestora de a-l readuce la viata au fost zadarnice, copilul fiind declarat decedat.