Luni a sunat din nou clopotelul pentru zeci de mii de elevi si prescolari din judetul Botosani.
Cu cateva zile mai devreme decat de obicei,
copiii s-au intors la scoala.
Plini de emotii, dar si cu bucuria prilejuita de reintalnirea cu colegii si profesorii, elevii au pasit pe portile scolilor pentru a incepe un nou an scolar. Peste 300 de politisti au actionat suplimentar, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judet, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare în siguranta. Cu ghiozdanele pregatite, cu buchete de flori si emotii din plin, copiii au asistat la festivitatea de deschidere unde au fost intampinati de invatatori, profesori, inspectori scolari, dar si oficialitati. Coplesiti de impresiile din prima zi au fost, fara indoiala, bobocii veniti la careu, cu parintii si bunicii.
Dar, si cei mai mari ca ei au avut emotii in prima zi de scoala cand s-au reintalnit cu colegii si profesorii. Vizibil emotionati au fost si parintii scolarilor. Insotiti de cadre didactice, elevii au pasit apoi in salile de clasa. Ei isi doresc sa invete bine in noul an scolar. Semestrul I al noului an scolar se va derula in perioada 11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea intre 12 februarie 2018 si 15 iunie 2018. Vacantele elevilor din toate ciclurile de invatamant sunt programate astfel: vacanta de iarna (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018), vacanta intersemestriala (3 – 11 februarie 2018), vacanta de primavara (31 martie – 10 aprilie 2018) si vacanta de vara (16 iunie – 9 septembrie 2018).
Suplimentar, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar beneficiaza de vacanta in saptamana 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.