Directori ai Modern Calor, trimisi in judecata de DNA.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea in judecata a sapte persoane, angajati ai Modern Calor si ai firmei Elsaco Electronic, pentru presupuse fapte de coruptie.
Vorbim de Florin Sandu, director general al societatii Modern Calor Botosani, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.
Lista e urmata de Denisa Paula Agapie, director economic in cadrul societatii care a fost trimisa in judecata pentru abuz in serviciu, Ion Diaconu, la data faptei director tehnic si imputernicit al directorului general al societatii, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.
Mihai Ursache, la data faptei lucra ca sef serviciu financiar in cadrul societatii, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de
complicitate la abuz in serviciu, Cristian Puflea, sef atelier exploatare furnizare dispecerat, in cadrul Modern Calor pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, dar si Aurelian Anghelache si Ovidiu Butnaru, reprezentanti ai SC Elsaco Electronic SRL, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.
De asemenea, a fost trimisa in judecata societatea Elsaco Electronic SRL pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.
Procurorii au retinut ca la data de 19 iunie 2013, intre SC Modern Calor si o asociere de firme al carei lider era inculpata Elsaco Electronic, a fost incheiat un contract de mentenanta a unor grupuri de producere a energiei termice. Contractul a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale in materia achizitiilor publice si la un pret supraevaluat, documentul respectiv fiind semnat si de inculpatul Sandu Florin, in calitate de director general al SC Modern Calor Botosani.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botosani.