Criza acuta de medici pe sectia de oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta Botosani, unde sunt doi doctori la peste opt mii de bolnavi de cancer. Vorbim despre o realitate crunta care pana la urma se rasfrange asupra bolnavilor.
Acesti medici lucreaza in sectia de oncologie a unitatii medicale, fac garzi si au program de lucru si in ambulatoriu. Cei doi medici oncologi fac eforturi imense pentru a le acorda ingrijire medicala tuturor bolnavilor. In sectie de oncologie ar fi nevoie de sase medici. Bolnavii stiu despre acest deficit major de personal, dar sunt multumiti ca au unde sa vina pentru a cere o mana de ajutor. Chiar daca unt nevoiti sa mai astepte. Sectia de oncologie a spitalului are 60 de paturi si mai tot timpul saloanele sunt ocupate de pacienti diagnosticati cu aceasta boala crunta.
Lunar sunt peste 200 de internari continue si tot atatea de zi.
Exista promisiuni ca in luna februarie sa mai vina un medic in sectia de oncologie care sa faca garzi.
De altfel, in pregatire mai sunt cativa medici rezidenti care ar trebui sa vina si sa lucreze la spitalul din Botosani in 2020, dar nu se stie daca acestia vor opta pentru aceasta unitate medicala in viitor.