Ajuta-ti semenii! Doneaza sange!
Acesta a fost îndemnul sub care s-a desfasurat, in perioada 16 -31 octombrie, campania interna de recrutare a donatorilor de sange la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Botosani.
Nevoia permanenta de rezerve sanguine in spitalele botosanene a motivat 38 de jandarmi, care si-au exprimat disponibilitatea de a veni in ajutorul semenilor aflati in suferinta, pentru care transfuziile de sange sunt o necesitate medicala.
Donarea efectiva se desfasoara in perioada 01-03 noiembrie, cand ofiterii si subofiterii jandarmi se vor prezenta la centrele de donare sanguina din municipiile Botosani si Dorohoi.
Adresam acest indemn si altor cetateni, un gest mic din partea noastra putand aduce alinare suferintei altor persoane, care au nevoie de sprijinul si compasiunea semenilor!
Sunt primiti sa doneze sange doar cei care intrunesc conditiile de baza, adica greutate, varsta, puls regulat si tensiune buna. Daca aveti intre 18 si 60 de ani, peste 50 de kilograme, puls regulat si nu ati suferit interventii chirurgicale in ultimele sase luni, mergeti sa donati sange. De asemenea, donatorii trebuie sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii si sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni cum ar fi: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.