Noul an a venit cu dosare penale pentru zeci de botosaneni care au scos la vanzare petarde sau artificii fara sa aiba acest drept.
Si asta dupa ce in perioada 22 noiembrie 2017- 5 ianuarie 2018, politistii au efectuat actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale.
In urma acestor activitati au fost constatate 29 de infractiuni de efectuare de operatiuni pirotehnice fara drept si au fost confiscate peste 100.000 de articole de diferite categorii.
De altfel, fata de 22 de persoane se fac cercetari pentru infractiunea de operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept.
Actiunea „Foc de Artificii” a inceput spre sfarsitul lunii noiembrie. Prin activitatile desfasurate de politisti s-a avut in vedere prevenirea si combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de catre persoanele juridice si fizice in perioada sarbatorilor de iarna, astfel incat gradul de siguranta al cetateanului sa fie unul crescut.