Nou-nascutii din Botosani au o sansa in plus la viata. Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta a fost dotata cu un incubator de transport si un bilirubinometru, dispozitiv care determina nivelul icterului la nou- nascuti, ambele in valoare totala de 13.000 de euro.
Donatia face parte dintr-un program mai amplu, dezvoltat de Organizatia Salvati Copiii.
La Botosani, in 2016 dintre cei 2.608 de copii nascuti, 240 au fost prematuri si au necesitat ingrijire medicala adecvata.
O sansa in plus pentru acesti nou-nascuti o reprezinta incubatorul de transport neonatal donat de Salvati Copiii, aparat care nu exista in maternitate. A fost unul vechi, dar intre timp s-a defectat.
Echipamentul asigura o temperatura constanta si umiditate potrivite copilului nascut prematur, dar si un acces facil al echipei medicale in cazul aparitiei problemelor, cum ar fi ventilatia mecanica. Dotare este o parte a programului amplu de combatere a mortalitatii infantile, pe care Salvati Copiii il deruleaza de sase ani.
Dotare este o parte a programului amplu de combatere a mortalitatii infantile, pe care Salvati Copiii il deruleaza de sase ani. In Botosani, rata mortalitatii infantile este mai ridicata decat media pe tara. Acesta este a treia donatie pe care Salvati Copiii Romania o face Spitalului Judetean de Urgenta Botosani. In 2014, unitatea medicala a primit un incubator de terapie intensiva, iar in 2016 o masa de reanimare, in valoare totala de 20.000 de euro.
Tot anul trecut, spitalul din Dorohoi a fost dotat cu un incubator de transport in valoare de 10.000 de euro.