Perchezitii de amploare la Botosani.
Procurorii DIICOT impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii au facut, astazi, patru perchezitii, la domiciliile unor persoane banuite de trafic cu etnobotanice. Zeci de suspecti si martori in dosar au fost adusi la audieri.
La perchezitii, oamenii legii au gasit mai multe pliculete cu substante psihoactive care erau vandute tinerilor din Botosani. La adresele la care au descins astazi, politistii au gasit plicutele cu substante psihoactive care erau vandute consumatorilor din Botosani. Tot la domiciliile suspectilor, oamenii legii au depistat mai multe biciclete, care potrivit unor surse neoficiale erau furate de catre consumatori si aduse la adresele traficantilor in schimbul substantelor psihoactive. In plus, mascatii au gasit si buletine sau carduri bancare ale unor consumatori care le-au lasat ca si garantie.
Potrivit procurorilor, suspectii au actionat in perioada martie-aprilie 2017. Actiunea a fost organizata de procurorii DIICOT Botosani.
Perchezitiile, patru la numar, trei in municipiu si una la Cristesti s-au facut impreuna cu lucratori de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatare a Criminalitatii Organizate Botosani.
La audieri au fost aduse 36 de persoane, suspecti si martori. In cauza s-a dispus efectuarea a urmaririi penale fata de un numar de 15 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale.
Perchezitiile s-au facut cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului Judetean de Jandarmi.