Doi escroci, care au inselat oamenii prin Metoda Accidentului au fost dusi la audieri, in urma perchezitiilor desfasurate, ieri, de politisti intr-o localitate din judetul Botosani si in Penitenciarul din Iasi.
Mai multe telefoane mobile si cartele sim au fost confiscate de oamenii legii pentru continuarea cercetarilor.
Acitivitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, in care noua persoane sunt banuite de comiterea infractiunior de inselaciune si complicitate la inselaciune, prin metoda „Accidentul’’. Perchezitiile, cinci la numar, s-au facut in Penitenciarul Iasi si pe raza localitatii Plevna din judetul Botosani, la noua persoane banuite ca au apelat la metoda „Accidentul” pentru a obtine bani de la oameni care au crezut in vorbele lor. Oamenii legii au informatii ca escrocii au actionat in perioada 10 august-28 septembrie 2017 si au inselat prin aceasta metoda trei persoane din municipiile Botosani si Dorohoi. La activitatile desfasurate in Penitenciarul Iasi au participat lucratori din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Asa ca mare atentie!
Daca primiti un telefon in care sunteti anuntati ca o ruda apropiata a fost implicata intr-un accident, nu furnizati informatii personale si nu dati bani celui care va apeleaza. Inchideti si sunati-l imediat pe cel pe care doriti sa-l ajutati.
Insistati daca nu raspunde sau suna ocupat, pentru ca puteti fi victima unui escroc.
Si sunati urgent la politie.