Escrocherie cu acte in regula, in municipiul Botosani.
Zeci de botosaneni sunt inselati zilnic, chiar in centrul orasului, de catre o firma din Bucuresti care le promite oamenilor o cariera in modeling sau in cinematografie contra unei taxe de o suta de lei. Respectiva firma are si un nume sugestiv: SC England Jobs for Romanian SRL Bucuresti. Olga Marian, o pensionara de 61 de ani din Botosani, a trait pe propria piele aceasta experienta nefasta. A dat 100 de lei, a semnat un contract legal, cu promisiunea ca va fi aranjata ca in reviste. Femeia a primit bon fiscal pentru suma platita si i s-a spus ca are sansa sa joace si in filme alaturi de actori de renume din Romania. Botosaneaca si-a dat seama ca a fost inselata si are de gand sa depuna plangere la politie, lucru care nu s-a intamplat pana vineri, 28 aprilie. In contractul semnat de femeie scrie negru pe alb ca pentru cei 100 de lei incasati, singura obligatie a firmei este sa publice o fotografie cu ea pe site-ul www.allurephotogallery.c om. Problema este ca site-ul indicat in contract nici nu exista in realitate. Oamenii legii spun ca este un site inchiriat de firma care a avut la un moment dat imagini postate.
Pacaliti din strada oamenii sunt condusi intr- un birou situat la etajul unei cladiri din Calea Nationala, nr.70 unde li se explica cum pot beneficia gratuit de servicii cosmetice si coafura pe perioada unui an de zile.
Escrocii sunt de ceva vreme in vizorul politistilor botosaneni care au inregistrat pe numele firmei mai multe plangeri penale pentru inselaciune. Initial au fost mai multe plangeri la Politie, dar unele persoane si-au retras plangerea dupa ce au primit banii inapoi.
Oamenii legii atrag atentia botosanenilor sa nu cada in plasa acestor escroci carora nu au ce sa le faca intrucat functioneaza cu acte in regula.