Evaziune fiscala cu cascaval. Politistii botosaneni au confiscat peste o tona de cascaval de la o societate avand ca obiect fabricarea produselor lactate si a branzeturilor din localitatea Sendriceni.
Initial, administratorul societatii care se afla in fabrica impreuna cu sase angajati, a refuzat sa permita accesul organelor de control. Oamenii legii au intrat si au depistat ca acesta facea evaziune fiscala cu cascaval. Intreaga cantitate a fost confiscata, iar administratorul este cercetat penal pentru ilegalitatile comise. In urma controlului, politistii au depistat ca administratorul societatii de fabricarea produselor lactate si branzeturilor nu avea documente legale pentru o cantitate de peste 1.300 kilograme de cascaval. Motiv pentru care, anchetatorii au confiscat marfa in valoare de peste 27.000 de lei.
Totodata au fost identificate si ridicate inscrisuri din continutul carora rezulta omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate. In cauza politistii au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si impiedicarea, sub orice forma, a organelor competente, de a intra, in conditiile prevazute de lege, in sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuarii verificarilor finaciare, fiscale sau vamale, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani.