Clientii Modern Calor trebuie sa aiba in vedere un aspect foarte important incepand de astazi.Facturile pentru încalzire si apa calda menajera devin executorii la 45 de zile de la emitere. Asta înseamna ca ele sunt date direct la un executor judecatoresc, care procedeaza imediat la recuperarea debitului.
Beneficiarii de incalzire si apa calda ai societatii Modern Calor sunt obligati sa respecte de astazi noua legislatie. Aceasta are in vedere faptul ca facturile pentru încalzire si apa calda menajera devin executorii la 45 de zile de la emitere. Asta înseamna ca ele sunt date direct la un executor judecatoresc, care procedeaza imediat la recuperarea debitului, nemaifiind necesara o hotarâre judecatoreasca. Doar ca aceasta recuperare presupune si costuri suplimentare pentru datornic , uneori ele putând fi chiar mai mari decât factura în sine. Inainte de acest termen societatea transmite mai multe instiintari debitorilor.
Daca clientii Modern Calor isi platesc facturile la timp, cu siguranta nu se va ajunge la acesta etapa. Instiintarile de plata, pe care Modern Calor le trimite anterior transmiterii facturilor la executor, reprezinta din partea societatii un demers preventiv de informare, acestea nepresupunând vreun cost suplimentar pentru client.