Distractie si voie buna la Festivul Bujorului de la Cosula.
Sute de oameni din comuna, dar si din alte sate, oficialitati si oaspeti importanti din Republica Moldova au participat in weekend la a saptea editie a acestui eveniment.
Dupa ce au fost acordate patru distinctii de „cetatean de onoare”, primarul comunei a dat startul la distratie.
Oamenii s-au prins in hore si au dansat pe melodiile interpretate de ansambluri din judetul Botosani, si nu numai. Editia din acest an a fost una cu totul speciala.
In deschiderea festivalului, aflat la a saptea editie, s-au acordat patru distinctii de „cetean de onoare” al comunei Cosula.
De aceasta onoare s-au bucurat staretul Manastirii Cosula, Calinic Constantin Chirvase, starerul Manastirii Zosin, Parintele Teodosie Constantin Plesca, botosaneanul Gellu Dorian si academicianul Nicolae Dabija din Republica Moldova. Startul la distractie a fost dat chiar de primarul comunei Cosula. La acest eveniment au luat parte oficialitatile judetului, oameni din comuna, dar si locuitori din comunele vecine. Comuna Cosula s-a infratit cu localitatea Codreni din Republica Moldova, satul natal al academicianului Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar si om politic in Republica Moldova. Momentele de veselie s- au tinut lant la Festivalului Bujorului de la Cosula. Organizarea unor astfel de eveniment ajuta la pastrarea traditiei romanesti.
Festivalul Bujorului, aflat la a saptea editie i-a scos pe oameni din case. Localnicii au ascultat muzica, au dansant, au intins hore si au degustat preparate la gratar si bere rece. Oamenii sunt bucurosi ca se patreaza traditia si an de an se organizeaza acest festival. Distratia a continuat si duminica, de Sfintii Constantin si Elena, cand primarul a premiat cele mai longevive cupluri de bunici din comuna.
Din program nu a lipsit muzica de calitate. Pe scena au urcat ansambluri din Cosula, Tudora, Curtesti si Vlasinesti.