Dulci si aromate, mere de toate soiurile au fost expuse, duminica, la festivalul Marului, organizat de autoritatile locale din Curtesti.
A fost o petrecere pe cinste la care au venit atat localnicii din comuna, cat si oameni din alte localitati.
Iubitorii de folclor s-au adunat in fata scenei si au ascultat ansamblurile populare, dar si artisti celebri precum Ion Suruceanu sau Matilda Pascal Cojocarita .Nu inainte, insa, de a degusta din merele autohtone. Ziua de duminica a fost una cu totul speciala pentru locuitorii din comuna Curtesti unde a avut loc Festivalul Marului, ajuns la a cincea editie.
Merele cultivate pe aceste meleaguri de generatii intregi sunt autohtone. Producatorii si-au etalat cu mandria recolta, una mai redusa anul acesta. Oamenii au petrecut pe cinste la festival. S-au delectat cu muzica populara si au servit din bucatele traditionale pregatite de comercianti. Curtestenii sunt multumiti ca autoritatile locale au organizat acest festival al marului. Pe scena au urcat Ion Suruceanu, Matilda Pascal Cojocarita, Grigore Gherman, Carmen Cornaci, Ansamblul Flori de Mar din Curtesti, dar si ansambluri din Cluj si Republica Moldova.