Politicile fiscale ale Guvernarii PSD aproape ca au adus primariile in faliment. Greutati vor intampina de la anul chiar si primariile mari, asa cum este cea a municipiului Botosani. Noua lege a salarizarii, eliminarea celor 102 taxe cat si reducerea impozitului pe teren, au lasat primaria fara resurse financiare.
Predictiile pentru bugetul Primariei Botosani, pe anul 2018 sunt foarte sumbre. Edilul orasului, Catalin Flutur spune ca principalul motiv, este marirea salariala facauta fara cap de Guvernul PSD. Problema surselor de salarii in administratiile locale, devine din ce in ce mai grava nu numai la nivelul judetului nostru dar si la nivel national. In urma modificarii legislative privind impozitul pe teren, primaria a pierdut 600 de mii de lei. Anul trecut cota IVG, a fost de 16 %, insa incepand cu anul viitor aceasta cota va fi de 10%, iar in aceste conditii, majoritatea OAT- urilor vor avea foarte mari probleme.
Potrivit declaratiei edilului municipiului, cheltuielile prevazute pentru anul urmator doar in ceea ce priveste salariile, vor fi cheltuieli de aproximativ 49 de milioane de lei. Asadar diferenta fondurilor salariale preconizata pentru anul 2018, este foarte mare. Din cauza legii salariale, primarul Catalin Flutur nu poate face o diminuare salariala si nici nu pot reduce din personal.
Asadar edilul nu stie inca de unde sa ia surse pentru bugetul de anul viitor si nici solutii nu are.