Primarul Catalin Flutur, acuzat de abuz in serviciu de un denuntator fantoma. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava, au pornit o ancheta in cazul unor presupuse fapte de abuz in serviciu. Potrivit DNA, denuntul ar fi fost facut in 2011 de catre o jurnalista din Iasi. Surpriza insa! Respectiva jurnalista sustine ca nu a facut niciun denunt si mai mult decat atat cineva i-a falsificat semnatura.
Primarul Catalin Flutur, este suspectat ca si-a indeplinit defectuos atributiunile de serviciu prevazute de lege, in vederea incheierii si derularii unui contract de concesiune a unui teren cu o suprafata de 4.668,00 m.p., proprietate a Consiliului Local al Municipiului Botosani, pe care a fost construit Uvertura Mall. Acest demers a adus in consecinta bugetului local, un presupus prejudiciu de peste doua milioane de lei. Ancheta a pornit de la un denunt care ar fi fost facut, potrivit DNA, in 2011 de catre redactorul sef Adevarul de Seara Iasi, Mirela Cimpoi.
Cu toate acestea, jurnalista Mirela Cimpoi a negat ca ar fi semnat un astfel de denunt impotriva primarului. Ea chiar a demonstrat ca semnatura de pe denunt este un fals grosolan. Jurnalista a facut o postare publica pe o retea de socializare in care afirma ca nu a facut niciun denunt si ca va face plangere penala impotriva celui care s-a folosit de numele si functia ei. Practic jurnalista Mirela Cimpoi s-a aratat revoltata ca a pierdut timpul fiind audiata de un procuror din cadrul DNA Iasi care a intrebat-o tot felul de lucruri de care ea nu a avut cunostinta. Jurnalista presupune ca denuntul a fost facut de cineva care se pricepe si care a avut acces la informatii din Primaria Botosani si care din lasitate s-a folosit de un alt nume pentru a semna reclamatia. Primarul Catalin Flutur a aflat de la avocati ca denuntatorul in dosarul abuzului in serviciu nu este real, insa nu a dorit sa comenteze asupra acestui aspect. Este curios daca DNA va continuat ancheta in acest dosar in care practic lipseste o piesa importanta si anume denuntatorul.