La o zi dupa trimiterea in judecata pentru fapte de corupotie, primarul Catalin Flutur a decis sa iasa public cu o declaratie care insa nu a surprins pe nimeni. Primarul a spus ca nu se simte afectat de trimiterea in judecata si ca este hotarat sa-si demonstreze nevionovatia in timpul procesului.
Flutur a precizat ca la primarie inca nu a ajuns comunicarea oficiala pentru trimiterea in judecata. Din cauza acestui fapt, Primarul nu a dorit sa ofere declaratii in ziua precedenta.
Nici raspunsurile oferite astazi nu au surprins, Flutur declarand ca isi pastreaza comentariile identice din luna martie a acestui an.
Primarul Flutur a afirmat ca timp de 6 ani, cat au continuat cercetarile in dosar, atat el cat si colegii inculpati nu au facut declaratii in fata procurorilor, singura activitate pe care au avut-o a fost sa depuna documentele necesare anchetei. Primarul nu a dat declaratii in fata procurorilor, urmand sa fie audiat in instanta. Alaturi de alti 4 functionari publici, Flutur este acuzat de abuz in serviciu pentru concesionarea terenului de aproape 5000 de mp pe care s-a construit ulterior mall-ul din Botosani.