Un fost edil din judetul Botosani a fost trimis in judecata de procurorii DNA.
Este vorba de fostul primar al comunei Mihalaseni, Geanin Loredan Buraga, care dupa ce si-a pierdut mandatul deoarece a fost gasit in situatie de incompatibilitate de Agentia Nationala de Integritate, acum a fost trimis in judecata de procurori pentru fapte de coruptie.
In urma unei anchete derulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Sectia de combatere a coruptiei, a rezultat ca societatea Agrara Corporation, la care fostul primar a fost asociat unic, ar fi beneficiat ilegal de subventii din fonduri europene in valoare de peste 120.000 de euro.
Totul s-ar fi intamplat in perioada 2009-2012, cand societatea ar fi depus la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura mai multe documente false, inexacte ori incomplete, pentru a obtine sume de bani pentru suprafete de teren pe care nu le detinea in realitate.
In cauza a mai fost trimis in judecata administratorul statutar al firmei, Neculai Buraga, acuzat de infractiunea privind folosirea sau prezentarea cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botosani.