Judetul Botosani este fruntas la voluntari.
Vorbim de zeci de botosaneni care se implica in misiuni de salvare alaturi de pompieri, din dorinta de a ajuta si de a capata experienta in meseria de salvator.
Acest lucru a fost apreciat si laudat de catre Ministrului secretar de stat Raed Arafat, prezent, duminica, la inaugurarea punctului de lucru pentru interventii in caz de urgenta din orasul Flamanzi. In judetul Botosani, sunt 40 de voluntari care merg in misiuni alaturi de pompierii militari. Sunt botosaneni dornici sa salveze vieti, fara insa a fi remunerati.
S-au inscris in proiectul intitulat „Salvator din pasiune”, un program care ii ajuta sa acumuleze experienta in meseria de salvator si in acelasi timp sa-i ajute pe oamenii aflati in necaz.
Acest lucru a fost laudat de catre Ministrul secretar de stat, Raed Arafat. Tot, Raed Arafat a spus ca judetul Botosani, la acest capitol este un exemplu de urmat pentru alte judete din Romania.
De altfel, luna aceasta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani deruleaza o noua campanie de recrutare a botosanenilor care doresc sa devina voluntari, in cadrul proiectului national „Salvator din pasiune”.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori sunt urmatoarele: sa aiba intre 16 si 65 de ani, sa fie apti din punct de vedere medical, sa nu
fi fost condamnati pentru savarsirea infractiunilor cu intentie si sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Cei care doresc sa devina voluntari pot obtine informatii de pe site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani -www.isubotosani.ro, sau sa ceara detalii la numarul de telefon 0231.508 143.