Inca o institutie a statului protesteaza din cauza diminuarii salariilor. Astazi dimineata, angajatii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, au refuzat sa intre in birouri declansand o greva spontana. Oamenii sunt nemultumiti pentru ca sefii si-au acordat mariri de salariu in timp ce lor nu li s-au acordat majorarile de care beneficiaza prin lege. Potrivit legii, functionarii publici din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea Ministerului Muncii, beneficiaza de o majorare a salariului de baza de 15%. Aceste majorari insa, nu au fost acordate de catre conducerea Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, tuturor angajatilor.
Angajatii agentiei, sustin ca s-au facut discriminari si aceste majorari s-au aplicat doar sefilor si directorilor. Functionarii publici din cadrul agentiei, supun ca aplicarea legii trebuia facuta de catre ordonatorul de credit.
Insa directorul agentiei, sustine ca salariile tuturor angajatilor au crescut, singurul salariu care a scazut fiind al lui. Teodor Dimitriu, a declarat ca s-a acordat majorarea de 15% doar celor care au depasit grila maxima. Directorul agentiei a mai adaugat ca nici macar el nu aprimit aceasta majorare pentru complexitatea muncii.
El sustine ca niciuna dintre agentiile din tara nu a acordat salariatilor aceasta majorare. Insa angajatii sunt de alta parere. Ei sustin ca trebuie aplicata legea, lucru pe care ,Dimiriu, refuza sa-l faca. Majorarea salariala de 15% pentru complexitatea muncii a inceput sa se acorde incepand cu 1 ilulie 2017.