Daca nu vine muntele la Mahomed, merge Mahomed la munte, spune un vechi proverb arab care se potriveste de minunte la o situatie creata la prefectura. Prefectul Dan Slincu a convocat primarii de pe malul Prutuluyi epntru a-i informa ca la granita, in Republica Moldova, a fost localizat un focar de peste africana. Din pacate niciun primar nu a binevoit sa vina la sedinta, asa ca prefectul a hotarat sa le faca el o vizita repectivilor primari. Prefectul Dan Slincu a facut apel la colaborare interinstitutionala pentru a limita la maximum pierderile economice. Aceste pierderi ar putea aparea mai ales în conditiile în care judetul Botosani pare expus pestei porcine africane (PPA).
Primarii din unele localitati nu au binevoit sa vina la sedinta .Intrunirea a avut loc pentru a se informa si a lua masuri pentru a nu risca sanatatea animalelor din propriile gospodarii. Specialistii nu au identificat înca un vaccin care sa eradicheze PPA.
Prefectul Dan Slincu a mentionat ca va merge el sa vorbeasca cu primarii care nu s-au prezentat la sedinta. Directorul adjunct al DSVSA, Ovidiu Airimitoaie, a precizat ca o data cu identificarea din timp a bolii, se reduc si pierderile economice.