S-au auzit focuri de arma, miercuri, la marginea localitatii de frontiera Paltinis din judetul Botosani.
Politistii Sectorului Politiei de Frontiera Darabani, au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru a-i prinde pe patru indivizi care carau in spate niste colete burdusite cu tigari.
Initial, oamenii legii au observat, la marginea localitatii de frontiera Paltinis, patru barbati care se deplasau dinspre malul romanesc al raului Prut catre interiorul tarii, transportand in spate colete voluminoase.
Imediat, politistii de frontiera i-au somat sa se opreasca, dar intrucat acestia au aruncat coletele si au incercat sa fuga, politistii
ai tras noua focuri de arma in plan vertical.
Cei patru indivizi au spus ca au fost contactati de persoane necunoscute, care le-au promis diverse sume de bani pentru a prelua tigarile de la malul raului Prut si a le transporta in localitatea Paltinis. In coletele voluminoase, politistii au gasit 7.500 de pachete de tigarete in valoarea de peste 82.000 de lei.
Politistii de frontiera continua cercetarile impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.
Cat despre barbatul de 43 de ani retinut si propus pentru arestare preventiva, acesta a iesit din Penitenciar in urma cu doua luni, unde a stat tot pentru contrabanda cu tigari.