Doua dintre cele mai importante drumuri nationale din Botosani au intrat, din aceasta saptamana, intr-un proces de reabilitare.
Vorbim de drumurile nationale Botosani- Saveni si Dorohoi- Darabani vor fi refacute prin turnarea unor covoare asfaltice.
Investitiile sunt suportate din bugetul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere si se ridica la peste 11 milioane de lei. Pe o portiune din drumul national care face legatura Botosani si Saveni, drumarii lucrau, astazi, cu spor.
Lucratorii turnau covoare asfaltice pe acest tronson unde au fost prevazuti pentru reabilitare 27 de kilometri. Se lucreaza si pe drumul care face legatura intre Dorohoi si Darabani, unde 17 kilometri de drum vor fi refacuti prin turnarea unor covoare asfaltice. Modernizarea drumurilor este programata sa dureze peste trei luni, insa constructorul anunta finalizarea lucrarilor in jumatate din termenul din contract. Valoarea lucrarilor pe drumul Botosani-Saveni este de sapte milioane de lei, iar pe drumul Dorohoi- Darabani, costurile se ridica la patru milioane de lei. Seful Sectiei de Drumuri Nationale sustine ca face demersuri pentru turnarea unui covor asfaltic si pe singurul drum national de pamant, DN 24 C, care face legatura intre localitatile Manoleasa si Radauti Prut.