Sarbatorile pascale s-au incheiat dramatic pentru mai multe familii din judetul Botosani, a caror locuinte au fost cuprinse de flacari.
Vorbim de patru incendii produse, in ultimele 24 de ore, la care au intervenit peste 50 de pompieri. Cele mai mari pagube s-au inregistrat in urma incendiului produs la Ipotesti, generat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.
La locul cu pricina s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, cu trei autospeciale cu apa si spuma.
La sosirea garzii de interventie ardeau un garaj, autoturismul aflat in interior, acoperisul unei case si o parte din bunurile din interior si doua anexe. Exista pericolul ca valvataia sa se extinda si la locuinta vecinului.
Pentru stingerea incendiului si inlaturarea efectelor au intervenit 29 de pompieri militari, voluntari, dar si cetateni, mai bine de doua ore si jumatate. Pagubele s-au ridicat la 170.000 de lei.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta recomanda populatiei judetului sa respecte, atat acasa, cat si la locul de munca, normele generale de prevenire a situatiilor de urgenta, pentru a se evita pierderile de vieti omenesti si bunuri materiale.