Infractorii voiajori speculeaza si ei sarbatorile de iarna si incearca sa pacaleasca lumea cu tot felul de tertipuri. Cat timp stau de vorba cu potentialii cumparatori, acestia cauta sa afle cat mai multe informatii despre persoana respectiva si mai ales despre locul unde isi tine banii.
Motiv pentru care politistii au intensificat controalele pe aceasta tema si au mers in zonele in care stiu ca umbla astfel de infractori.
In urma unui control au depistat in trafic doua persoane de etnie roma despre care aveau informatii ca savarsesc infractiuni de furt, prin oferirea la vanzare de diferite bunuri de uz casnic. Conducatorul auto a primit o amenda de 2.000 de lei.
In aceeasi zi, oamenii legii au mai identificat alti doi indivizi care vindeau inele false la schimb cu carburant auto.Inelele au fost confiscate, iar soferul a primit o amenda de 500 de lei.
Politistii ii sfatuiesc pe oameni sa nu dea curs unor oferte constand in vanzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra in locuinta cumparatorului, iar in momente de neatentie sustrag chiar si bunuri din imobil.
De asemenea, nu lasati sa intre in locuinta dumneavoastra persoane necunoscute, ce se recomanda a fi de la diverse firme de publicitate, de la societatile de gaz, energie electrica fara a va prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
In cazul in care aveti suspiciuni apelati la numarul unic de urgenta 112 sau sesizati cea mai apropiata unitate de politie.