Mormanele de gunoie din oras sunt un adevarat cosmar pentru botosaneni. La temperaturi de peste 40 de grade, mirosul este insuportabil. Localnicii, desi au facut sesizari la societatea de salubrizare Urban Serv, lucrurile nu s-au indreptat. Paradoxal, sefii de la salubrizare sustin insa ca nu au nicio vina.
Botosanenii se plang de mormanele de gunoaie din oras. Gunoiul menajer a ajuns sa fie o problema, mai ales pe canicula, cand mirosul devine insuportabil. Oamenii spun ca masinele care ridica gunoiul nu vin cu zilele, insa societatea Urban Serv contesta aceasta afirmatie. Masinile sunt dotate cu GPS, iar acest lucru permite sa se stie clar unde si cat stationeaza utilajele atunci cand ridica gunoiul. Societatea Urban Serv sustine ca marea problema nu este colectarea deseurilor, ci faptul ca ele sunt aruncate haotic, langa container. Chiar daca primarul Catalin Flutur a avut o propunere pentru cei de la societatea Urban Serv, nu s-a ajuns la nicio concluzie. Daca lucratorii ar colecta gunoiul si duminica, nu ar avea unde sa-l duca, deoarece rampa de gunoi de la Stauceni este inchisa. Viceprimarul Cosmin Andrei a spus ca demersurile vor continua pentru a se rezolva aceasta problema.
Pana autoritatile vor ajunge la o concluzie este important ca oamenii sa fie responsabili, sa depuna gunoiul doar in containere. Sunt foarte multe locuri in oras unde containerele sunt goale, iar in jurul loc zac gunoaie intregi. In cele din urma daca oamenii ar pune gunoiul menajer in saci sau in locuri special amenajate, nu s-ar mai ajunge ca resturile menajere sa fie o problema la nivelul orasului. Este posibil ca oamenii sa faca acest lucru intentionat, ca o revolta impotriva societatii care a scumpit taxele.