Traseul drumului strategic care urmeaza a fi facut in judet va fi inspectat timp de cateva zile de o comisie din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord- Est. Valoarea totala a investitiei ajunge la aproape 74 de milioane de euro. Dupa incheierea din punct de vedere administrativ, este prima vizita in teren a comisiei de la ADR NE pentru monitorizarea drumului strategic, in prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-economici. Valoarea totala a investitiei a fost estimata la 73,9 milioane de euro, contributia judetului Botosani ridicandu-se la 4 milioane de euro.
Pe raza judetului Botosani drumul strategic va asigura legatura, pe tronsonul II, intre limita cu judetul Iasi- Rediu- Rauseni- Calarasi, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, asigura legatura intre DJ 282H, Rauseni- Todireni- Albesti- Trusesti- Dingeni- Hanesti, pe o lungime de 51,1 km. Tronsonul IV asigura legatura între DN 29D-Blandesti- Cerchejeni- Sulita Cheles- Lunca- Cernesti- Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, asigura legatura intre Dingeni- Mihalaseni, pe o lungime de 9,5 km.
Primul tronson este pe raza judetului Iasi si asigura legatura intre Sipote si limita cu judetul Botosani, pe o lungime de 5,9 km.