Autoritatile din Botosani si Balti vor sa-si rezolve problemele de infrastructura cu ajutrorul poetului national Mihai Eminescu. Nu este niciun fel de gluma. Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, si primarul municipiului Balti, din Republica Moldova, Igor Seremet, au un proiect comun prin care vor sa atraga milioane de euro din fonduri europene pentru implementarea unor proiecte transfrontaliere care privesc mai multe domenii de activitate.
In acest sens , Catalin Flutur a efectuat, marti, o vizita la Balti, unde a purtat o noua serie de discutii cu sefii administratiei publice locale despre portofoliul de proiecte la care deja a început sa se lucreze, imediat dupa semnarea protocolului de colaborare în vara acestui an.Cel mai important proiect comun va fi “Eminescu: o cultura-o ruta”. În municipiul Botosani, acest proiect va însemna noi investitii de 1,5 milioane de euro.
La Balti, administratia locala vrea sa îmbunatateasca infrastructura aflata în zona centrala a orasului, prin amenajarea pietonalului aflat în imediata apropiere a Primariei Balti si a Parcului Central, aflat în aceeasi zona. De asemenea, tot la Balti se doreste crearea Centrului educational-cultural si de cercetare a patrimoniului literar românesc, în incinta Liceului Teoretic “Mihai Eminescu”.