Nu doar teatrul a fost taiat de pe lista de investitii planificate pentru judetul Botosani . Bugetul Romaniei a fost votat ieri in parlament, iar pentru judetul Botosani vestile nu sunt prea bune. Niciunul din obiectivele majore ale municipiului si judetul Botosani nu figureaza in acest buget aprobat de parlamentari.

Cristian Achitei si Costel Soptica, cei doi parlamentari liberali din Botosani au depus patru amendamente la buget dar niciunul dintre acestea nu a fost aprobate. Este vorba de trei amendamente pentru drumurile Botosani-Tg. Frumos, Botosani-Stefanesti si Dorohoi – Darabani-Radauti Prut, plus un amendament pentru Teatrul Mihai Eminescu. Parlamentarii PSD au respins insa amendamentele, lasand investitiile fara finantare.
Senatorul Doina Federovici, presedintele organizatiei judetene a PSD Botosani, sustine ca amendamentele liberalilor nu au trecut dar drumurile nationale din judet vor intra in modernizare anul acesta. In cazul drumului Botosani – Tg. Frumos, parlamentarul botosanean spune ca dupa aprobarea unei hotarari de guvern, din bugetul Ministrerului Transporturilor se vor aloca banii necesari inceperii lucrarilor. In cazul celorlalte drumuri nationale din judetul Botosani, parlamentarul social democrat sustine ca in mod cert se vor turna covoare asfaltice pe mai multe tronsoane iar de acest lucru se va ocupa Directia Regionala de Drumuri si Poduri.
Ramane de vazut cate din lucrarile anuntate pentru acest an vor fi realizate, cea mai asteptata investitie fiind drumul Botosani-Tg. Frumos.