Finalul saptamanii reprezinta un moment festiv pentru Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, dar si pentru o comunitate din judetul Botosani.
Duminica, va avea loc operationalizarea Punctului de lucru de la Flamanzi, eveniment la care sunt asteptati Raed Arafat, secretarul de stat al MAI, dar si Diana Cimpoesu, seful SMURD pe regiunea Moldovei.
Punctul de lucru Flamanzi va fi dotat cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma si modul de descarcerare.
Evenimentul va incepe la ora 11:30 si se va desfasura la sediul Primariei din Flamanzi.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani regandeste conceptia de organizare a interventiei la nivelul judetului. In acest sens,
duminica, 01 octombrie, va fi operationalizat Punctul de lucru Flamanzi din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani.
La evenimentul care va incepe la ora 11:30 este asteptat Raed Arafat, secretarul de stat al MAI. Infiintarea acestui punct de lucru are ca scop eficientizarea actiunilor de interventie prin reducerea timpului de raspuns. Echipajul va executa misiuni specifice de pregatire si raspuns in cazul producerii unor situatii de urgenta pe raza administrativ teritoriala a orasului Flamanzi si a comunelor Copalau, Frumusica, Lunca, Prajeni, Sulita, cu cele 33 de sate apartinatoare, numarul total de locuitori care vor beneficia de serviciile noii structuri fiind de aproximativ 30.000. Punctul de lucru Flamanzi va fi dotat cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma si modul de descarcerare. Datele statistice releva faptul ca, in raionul de interventie al Punctului de lucru Flamanzi, pompierii militari in cooperare cu voluntarii au executat, in prima jumatate a acestui an, 447 misiuni.