Ziua Internationala a Educatiei, petrecuta intr- un mod aparte de sute de elevi si prescolari din judetul Botosani.
Insotiti de profesori si parinti, scolarii au venit in vizita la pompieri unde au aflat de la salvatori cum sa se comporte in caz de incendiu sau cutremur.
Musafirii au asistat si la demonstratii privind modul de functionare a echipamentului de descarcerare si au fost atrasi de cainele pompierilor. Mai intai, musafirii au asistat la un exercitiu demonstrativ cu cainele pompierilor.
Elevii au fost pur si simplu fascinati de acest moment. Elevii au aflat ce fac salvatorii in caz de urgenta si au vazut masinile de interventie pe care militarii le folosesc in misiunile de salvare.
Copiii au primit sfaturi extrem de utile de la pompieri. Multi dintre copii vor ca atunci cand vor deveni adulti sa imbratiseze aceasta meserie. Profesorii spun ca astfel de intalniri cu pompierii militari sunt extrem de benefice pentru copii. Cu prilejul Zilei Internationale a Educatiei, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a organizat Ziua Portilor Deschise la subunitatile din Botosani, Dorohoi, Saveni, Stefanesti, Trusesti, Darabani si Flamanzi.