Doi batrani din judetul Botosani au ramas fara agoniseala din pensii, dupa ce niste indivizi necunoscuti au intrat, in miez de noapte, in casa acestora si au furat 4.000 de lei.
Bunicii locuiesc intr-o anexa in spatele casei, iar dimineata au gasit curtea plina de bucati de salam. Au inteles ca hotii au folosit aceasta metoda pentru a-i potoli pe cainii din curte ca sa poata intrat linistiti in casa si sa fure banii.
Batranii banuiesc ca niste indivizi care le-au vopsit tabla de pe casa sunt faptasii si au anuntat Politia. Bunicii povestesc ca in urma cu cateva saptamani trei barbati de etnie roma au venit sa le vopseasca tabla de pe casa, dar acestia i-au refuzat. Dupa cateva zile cei trei au reusit sa se inteleaga cu batranul si au inceput treaba. Omul nu s-a gandit ca acestia sunt niste hoti.
A aflat intr-o dimineata cand a intrat in casa si-a pus mainile in cap. Ca nu cumva cainii din curte sa le strice planurile, hotii i-au ademenit cu bucati de salam. Politistii au intrat pe fir si au inceput ancheta. Oamenii legii incearca sa-i gaseasca pe hoti. Cei doi bunici n-au patit niciodata in viata lor asa ceva. Politisiti au intocmit in cauza un dosar penal pentru furt calificat.