Au devenit pietoni peste noapte.
Este cazul a zeci de soferi din judetul Botosani care au ignorat regulile de circulatie si s- au ales cu permisul suspendat.
Tot in cadrul unei actiuni de amploare a politistilor, alti peste 200 de conducatori auto au fost amendati pentru ca au apasat prea mult pedala de acceleratie.
44 de soferi care au fost trasi pe dreapta au aflat de la agentul de la circulatie ca au fost sanctionati pentru ca nu au purtat centura de siguranta, iar alti sase conducatori au primit amenda pentru ca vorbeau la telefon in timp ce sofau fara dispozitiv sau accesorii de tip „maini libere”.
Pe langa acestia, trei soferi care conduceau sub influenta alcoolului au fost sanctionati. In cadrul actiunii, care s-a derulat intre 14 si 20 august, trei sanctiuni au fost aplicate pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, alte trei pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si cinci pentru depasire neregulamentara.
Si pietonii care au ignorat regulile rutiere au primit amenda. Vorbim de 37 de sanctiuni date pietonilor, alte patru pentru abateri savarsite de catre biciclisti si doua pentru abateri savarsite de catre carutasi.
De asemenea, politistii au constatat 15 infractiuni, din care sase la regimul circulatiei si au retras sase certificate de inmatriculare.