„Suntem batrani, pensionari. Am muncit o viata intreaga si acum ce sa facem: sa luam patul si sa ne mutam in strada”!
Sunt vorbele emotionante ale unui bunic din blocul afectat de explozie, prezent astazi dupa- amiaza in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta. Oamenii sunt disperati cand stiu ca nu pot sa locuiasca in apartamente si au cerut ajutor de la autoritati. Deocamdata, au ramas doar cu speranta. Proprietarii apartamentelor afectate de explozie au venit, astazi dupa-amiaza, la Prefectura, unde s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Au aflat de la autoritati ca blocul prezinta risc major de prabusire si nu pot sa locuiasca in apartamentele lor. Si agentii economici de la parterul blocului trebuie sa-si inchida afacerile.
Din sala un batran a emotionat prin vorbele adresate sefilor judetului. Un lucru este cert:locatarii trebuie sa se mute din cladire pana se consolideaza structura imobilului. In paralel, sefii judetului incearca sa gaseasca solutii pentru a- i ajuta pe acesti oameni. Oamenii au vrut sa stie cand incepe efectiv lucrarea de consolidare, dar acest lucru nu este deocamdata cunoscut nici de autoritatile locale.