Ipostaza inedita in care s-a aflat ieri, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.
Paul Brummell a vizitat „Lacul codrilor albastri” de la Ipotesti si a citit pe mal poezia „Lacul”, scrisa de Mihai Eminescu.
Diplomatul britanic a postat pe o retea de socializare o filmare in care aduce un omagiu celui mai mare poet roman cu prilejul implinirii a 168 de ani de la nasterea sa. Ambasadorul britanic Paul Brummell s-a aflat luni, de ziua lui Mihai Eminescu si a Culturii Nationale, la Ipotesti, unde a inregistrat un videoclip in care apare recitand poezia „Lacul”.
Ambasadorul britanic descrie poezia drept una „romantica”, ce vorbeste despre un tanar care viseaza langa lac la o femeie care apare din apa. Brummell spune ca, spre desosebire de momentul in care este descris lacul in poezia lui Eminescu, vara, acum peisajul este unul alb, insa foarte frumos
Paul Brummel a participat, de Ziua Culturii Nationale, la manifestarile dedicate lui Eminescu. El a depus o coroana de flori la statuia marelui poet din Piata Revolutiei, a vizitat Casa Memoriala de la Ipotesti, iar apoi a participat, luni seara, la Gala de decernare a Premiului National de Poezie Mihai Eminescu.