Mii de pachete de tigarete au gasit mascatii la locuintele contrabandistilor, in urma descinderilor de amploare desfasurate in judetul Botosani, dar si in patru locatii din Iasi.
Politistii au constatat 25 de infractiuni prevazute de Codul Vamal al Romaniei si au retinut pentru 24 de ore trei suspecti.
Acestia urmeaza sa fie dusi in fata instantei cu propunere de arestare preventiva. In urma perchezitiilor desfasurate, ieri, in 48 de locatii din judetul Botosani si patru adrese din Iasi, anchetatorii au ridicat in vederea confiscarii peste 4.800 de pachete cu tigari in valoare de aproape 58.000 de lei. Marfa a fost gasita la locuintele indivizilor care vindeau tigaretele pe piata neagra. Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul politistilor din Iasi, a jandarmilor si a politistilor de frontiera din Botosani. Actiunea a vizat persoane banuite de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.