Somerii botosaneni au sansa sa-si gaseasca un loc de munca, prin reteaua Eures, in mai multe tari europene. La aceasta data sunt 800 de locuri de munca disponibile, cele mai multe fiind oferite de Spania si Germania.
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, pune la dispozitia botosanenilor, prin reteaua Eures, un numar de 800 de locuri de munca. Pentru munca sezoniera in agricultura sunt solicitate persoane apte de munca cu varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani si nu se solicita experienta. Salariul oferit este de 40 de euro pe zi iar cazarea este asigurata de catre angajator. Persoanele care doresc sa aplice pentru unul din aceste locuri de munca trebuie sa se adreseze consilierului EURES in cadrul agentiei judetene. Dosarul pentru inregisstrarea in baza de date va contine urmatoarele documente: copie dupa actul de identitate, adeverinta medicala „apt de munca „si cerere tip care va fi ridicata de la compartimentul EURES.
Pe langa aceste locuri de munca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, mai are in gestiune 122 locuri de munca in Germania, in diferite domenii. La ora acuala in judetul Botosani, mai sunt vacante un numar de 682 de locuri de munca in diferite meserii.