Societatea Nova Apaserv a receptionat lucrarile la cea mai mare aductiune de apa construita in Romania dupa Revolutie si care alimenteaza populatia din una dintre cele mai bune surse de apa potabila a tarii, raul Prut.
Vorbim de alimentarea cu apa a orasului Saveni din acumularea Stanca, de pe raul Prut.
Lucrarea a fost executata de o firma din Botosani, iar contractul a vizat si devierea magistralei de apa de la Leorda care alimenteaza municipiul resedinta de judet. Acesta investitie rezolva problema alimentarii cu apa in mare parte din zona estica a judetului. Ca sa se poata face alimentarea cu apa a orasului Saveni din Prut, mai intai a fost modernizata statia de tratare a apei de la Stefanesti care preia apa din raul Prut prin statia de pompare de la Stanca.
Proiectul si-a propus asigurarea transportului apei tratate de la noua statie de tratare a apei Stefanesti la rezervoarele de stocare a apei Saveni, si a altor comune. Cele doua contracte au fost finantate din fondurile europene accesate de Nova Apaserv pentru extinderea retelelor de apa, canalizare si a statiilor de epurare.