O plaja amenajata pe malul lacului de acumulare Stanca- Costesti, aflat la granita dintre Romania si Republica Moldova, atrage, zilnic, sute de persoane din zona de Nord a Moldovei care vor sa se bucure de soare, nisip si apa din Prut, dar si de terasa de pe plaja.
Cum litoralul e la distanta mare de Botosani, oamenii au aceasta alternativa si sunt multumiti ca exista in zona asa zisa Marea Nordului. „Marea Nordului”, cum o numesc localnicii, se afla in imediata vecinatate a Vamii Stanca si este privita ca o alternativa la litoralul romanesc, aflat la peste 500 de kilometri de Botosani.
Plaja de nisip este amplasata pe o proprietate privata, iar detinatorul terenului, Pansela Merticariu, face demersuri pentru a putea include complexul intr-un circuit turistic.
La „Marea Nordului” ajung, in special la sfarsit de saptamana, turisti din toate judetele Moldovei care vor sa se bucure de soare, nisip si apa din Prut, dar si de terasa de pe plaja.
Proprietarul isi doreste acolo sa construiasca acolo un spatiu de cazare, pentru a putea oferi turistilor posibilitatea de a petrece acolo un sejur pe perioada vacantei de vara.