Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Radauti Prut au descoperit la controlul de frontiera un cetatean moldovean care conducea un autoturism marca Lexus, ce figura ca fiind furat din Italia.
In data de 30 octombrie, in jurul orei 08.40, in Punctul de Trecere a Frontierei Radauti Prut – I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei un cetatean moldovea in varsta de 34 de ani, la volanul unui autoturism marca Lexus, inmatriculat in Ucraina.
La controlul de frontiera, in urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca seria de sasiu este aplicata peste cea originala. In urma verificarii seriei originale, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul in cauza figureaza in bazele de date ca fiind cautat de autoritatile din Italia, acesta fiind declarat furat din 30 septembrie 2017.
Cu privire la aspectele constatate, barbatul a declarat ca a primit 250 de euro de la un cetatean ucrainean pentru a aduce autoturismul din Romania in Republica Moldova. Acesta a mai adaugat ca nu avea cunostinta despre faptul ca mijlocul de transport este declarat furat de catre autoritatile din Italia.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de furt si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, iar autoturismul, in valoare de aproximativ 257.600 lei, a fost indisponibilizat la sediul PF pana la finalizarea cercetarilor.