Politistii de frontiera botosaneni le-au dat unor contrabandisti de tigari planurile peste cap.
In urma cu cateva zile, oameni legii au descoperit in microbuzul acestora mai multe colete burdusite cu 20.000 de pachete cu tigari de provenienta Republica Moldova. Marfa care urma sa ajunga pe piata neagra a fost confiscata, iar cei patru indivizi sunt cercetati, in prezent sub control judiciar. Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani au organizat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari.
In acest context, lucratorii au observat pe directia localitatii de frontiera Paltinis, judetul Botosani, pe malul raului Prut, un microbuz care stationa si patru persoane care nu isi justificau prezenta in zona. Politistii de frontiera au procedat la monitorizarea persoanelor si a autovehiculului, iar ulterior ai observat cum persoanele in cauza au trecut cu ajutorul unei barci pneumatice peste raul Prut mai multe cutii din carton, pe care le-au incarcat in microbuz.
Dupa punerea microbuzului in miscare, politistii de frontiera au intervenit pentru interceptarea acestuia si a persoanelor aflate in autovehicul.
In microbuz, oamenii legii au descoperit 20.000 de pachete cu tigari si au aflat ca cei patru botosaneni cu varste cuprinse intre 18 si 42 de ani, urmau sa duca marfa in comuna Paltinis.
Marfa in valoare de peste 200.000 de lei a fost confiscata, iar microbuzul a fost indisponibilizat la sediul institutiei. Pentru cele patru persoane a fost dispusa masura controlului judiciar pe o perioada de 60 zile.