Noul ministru al Educatiei ar putea fi deputatul botosanean Mihaela Hunca. Inainte de a deveni parlamentar, ea a ocupat functia de inspector sef al Inspectoratului Scolar Judetean. Mihaela Hunca va concura pentru acest post cu Ecaterina Andronescu si Liviu Pop Comitetul Executiv al PSD s-a reunit astazi pentru a decide componenta Guvernului Dancila insa cum nu s-a ajuns la nicio intelegere , sedinta va fi reluata vineri. Surse politice au mentionat ca portofoliul Educatiei va fi alocat Modovei. Prima optiune in acest sens este Mihaela Hunca, fost inspector scolar general.
Pe o retea de socializare, deputatul PSD, Mihaela Hunca, a precizat ca nu este nimic oficial.

„În legatura cu stirea care a aparut în presa privind nominalizarea mea pentru functia de ministru pot sa va spun doar ca nu este nimic oficial.
Decizia privind fiecare portofoliu de ministru din cadrul cabinetului care va fi condus de doamna Viorica Dancila va fi luata în urma votului exprimat în organismele statutare ale partidului, apoi va urma audierea ministrilor propusi si votul de investitura pentru Guvern în Parlament.
Sunt si voi ramâne un om de partid dedicat proiectelor educationale si sustinerii scolii românesti indiferent de pozitia politica pe care o voi avea in PSD.
Asadar, indiferent ce functie voi avea, la propunerea PSD, ma onoreaza si ma responsabilizeaza sa reprezint botosanenii care m-au votat, dar si românii din fiecare judet al tarii.
Pentru mine conteaza mai putin functia pe care o detin la un moment dat. Cel mai important este sa las ceva în urma fie ca e vorba de o lege, de un program, fie de rezolvarea unor probleme punctuale prin care sa se imbunatateasca conditiile din unitatile de învatamânt si sa creasca performanta scolara, nivelul salariilor cadrelor didactice si sa formam specialitti care sa aduca plus-valoare economiei nationale”.

Parlamentul urmeaza sa fie convocat in sesiune extraordinara pe 29 ianuarie 2018 si sa se
pronunte prin vot asupra investirii noului Cabinet si adoptarii programului de guvernare.