Sanse slabe ca Parcul de Agrement Cornisa sa fie deschis in vara acestui an. Si asta NU pentru ca lucrarile nu ar fi finalizate. Consilierii municipali PSD nu vor in ruptul capului sa veteze o hotarare de consiliu care ar permite preluarea pe bucati a investitiei pentru organizarea in paralel a licitatilor necesare intretinerii si functionarii Parcului de Agrement.
Consilierii municipali s-au intalnit astazi in sedinta extraordinara pentru a dezbate si aproba un proiect de hotarare care ar fi permis urgentarea procedurilor prin care se putea inaugura Parcul de agrement Cornisa in vara acestui an. Timp de doua ore alesii s-au contrazis intre ei daca este legal sau nu sa preia pe bucati in patrimoniul municipalitatii investitiile care sunt finalizate. Acest lucru ar fi dus la urgentarea procedurilor prin care se putea deschide Parcul de Agrement in vara acestui an astfel incat botosanenii sa poata beneficia de piscina acoperita, de patinoar si terenurile de sport. Cei care s-au opus categoric aprobarii proiectului au fost consilierii PSD. Si asta in conditiile in care administratotul public al orasului a explicat pe intelesul tuturor de ce se impune aprobarea unei astfel de hotarari. Dupa cum se vede, cel mai inversunat contestatar a fost Mihai Tincu, liderul grupului PSD care ori nu se pricepe, ori nu intelege sa interpreteze legislatia in vigoare. El a invocat o lege care nu are nicio legatura cu investitia de la Cornisa. Chiar daca au incurcat legile consilierii PSD si-au mentinut punctul de vedere si anume ca preluarea investitiei sa fie facute peste trei luni. Abia dupa terminarea totala a lucrarilor Directia de Servicii Publice , Sport si Agrement ar trebui sa faca un caiet de sarcini pentru licitarea mentenan?ei, dar ?i pentru alte servicii necesare desfasurarii activitatii. Cert este ca nimeni, nici macar primarul nu stie o data precisa cand va fi dat folosinta Baza de Agrement Cornisa.
In final, proiectul propus astazi a fost respins . Consilierii PSD au fost invitati sa mearga cu un microbuz si sa viziteze din nou parcul Cornisa . Nimeni insa nu a acceptat invitatia, microbuzul plecand gol din fata primariei
Un singur lucru s-a stabilit totusi in sedinta de astazi. Sa se organizeze si saptamana viitoare o sedinta pe aceeasi tema.