Sarbatorile ne indeamna sa fim mai buni, mai sufletisti, mai iubitori. Este momentul din an cand putem sa aducem o raza de bucurie si de speranta in sufletele celor tristi pentru care Mos Craciun exista doar la televizor.
Pompierii din Botosani au pus mana de la mana si au adus zambetul pe fetele a sapte micuti din orasul Flamanzi.
Exista oameni cu suflet mare care si-au propus ca in preajma sarbatorilor sa aduca fericirea in casa unei familii nevoiase.
Vorbim de pompierii din Botosani care au luat chipul lui Mos Craciun pentru ca sapte copilasi din orasul Flamanzi sa nu mai planga pentru lipsa darurilor. Au pus mana de la mana si le-au facut o surpriza acestor micuti.
Profund impresionati au fost de Magdalena, o fetita care doar la 10 ani, se ocupa de treburile casei pentru a-si ajuta tatal paralizat si mama care munceste cu ziua.
Pentru ca in aceasta iarna, gerul sa nu mai ajunga pana la patul ei, pompierii botosaneni i-au cumparat o usa.
Pompierii au ajuns si la o casa unde traiesc sase frati cu varste cuprinse intre 1 an si 16 ani. Aceste suflete traiesc intr-o casa care, in ultimul an, a fost afectata de doua incendii.
Acestea au fost stinse de catre membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Flamanzi. Si daca pompierii voluntari le-au salvat casa, pompierii militari le salveaza Craciunul.
Salvatorii i-au insotit pe copilasi la cumparaturi pentru ca acestia sa-si aleaga imbracaminte si incaltaminte. Micutii au luat apoi masa impreuna, dupa care au mers la un spatiu de joaca. Pompierii au ajutat si un barbat de 67 de ani, din Pomarla paralizat de mai bine de 20 de ani, ramas fara casa la sfarsitul lunii octombrie, in urma unui incendiu. Acestia au revenit la el incarcati cu daruri: imbracaminte, incaltaminte si alimente.
Pompierii botosaneni sustin ca, ori de cate ori vor avea prilejul, vor continua sa organizeze astfel de actiuni umanitare, care fac inca o data dovada laturii umaniste a profesiei lor.